Bramborové noky s houbovou omáčkouBramborové noky s omáčkou z žampionů, bílého vína a mascarponeČas přípravy: 25 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 345 / 1 porce Kalorie: 71 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Gnocchi: 1000 g (chlazený polotovar) Žampiony: 500 g (oloupané, nakrájené na plátky) Víno bílé suché: 200 ml Mascarpone: 125 g Parmezán: 100 g (nastrouhaný) Česnek: 1 ks (2 utřené stroužky) Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce Rozmarýn: 1 kávová lžička Olej olivový: 3 polévkové lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Žampiony pokapeme citronovou šťávou a osmažíme na pánvi na olivovém oleji. Krok 2: Přidáme česnek, sůl, pepř,rozmarýn a zalijeme vínem a asi 2 minuty povaříme. Krok 3: Do omáčky k houbám připojíme mascarpone, přiklopíme pokličkou a podusíme asi 10 minut. Krok 4: Ve velkém hrnci uvedeme k varu větší množství osolené vody a uvaříme v ní gnocchi dle návodu. Krok 5: Gnocchi naporcujeme na talíře a podáváme přelité houbovou omáčkou a posypané nastrouhaným parmezánem. |