Krůtí prsa v bylinkové omáčceOsmažené krůtí plátky v jemné omáčce ze smetany, tvarohu, citronové šťávy, bylinek a vajecČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 788 / 1 porce Kalorie: 213 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Krůtí prsa: 600 g (nakrájená na 4 plátky) Smetana zakysaná: 200 g Tvaroh plnotučný: 200 g Vejce: 2 ks (uvařená 8 minut natvrdo) Petrželka: 6 polévkových lžíc (nasekaná) Kerblík: 6 polévkových lžíc (nasekaný) Pažitka: 6 polévkových lžíc (nasekaná) Kopr: 6 polévkových lžíc (nasekaný) Máslo: 3 polévkové lžíce Citrónová šťáva: 2 polévkové lžíce Hořčice: 1 polévková lžíce (pálivá) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Mísa Pánev Mixér |
Postup přípravy: Krok 1: Uvařená vejce nakrájíme nadrobno a vložíme do misky. Krok 2: Nasekané bylinky,smetanu, tvaroh, citronovou šťávu a hořčici rozmixujeme. Krok 3: Bylinkovou smetanu nalijeme do misky s nakrájenými vejci,vše zlehka promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Krok 4: Na pánvi na másle nejprve zprudka, pak na mírnějším žáru po obou stranách osmažíme doměkka plátky masa. Krok 5: Hotové maso osolíme a opepříme, poklademe na talíře a servírujeme s bylinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |