Noky ve vanilkovém krémuSněhové nočky s vanilkovým krémem a mandlemiČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 383 / 1 porce Kalorie: 193 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Mléko: 600 ml Cukr: 175 g Vaječný žloutek: 3 ks Cukr vanilkový: 30 g Mandle: 30 g (nasekané, opražené) Kukuřičná krupice: 1 kávová lžička Vaječný bílek: 3 ks Máslo (na vymazání misek) Potřebujete náčiní: Miska (4 ks) Kastrol Mísa Šlehač elektrický Trouba Plech na pečení Papír na pečení |
Postup přípravy: Krok 1: V míse promícháme žloutky,vanilkový cukr a kukuřičnou krupičku. V kastrolu přivedeme do varu mléko a zašleháme do něj za stálého míchání směs se žloutky. Krok 2: Mírně, za stálého míchání, povaříme do zhoustnutí. 4 misky vymažeme máslem a směs do nich rozdělíme. Misky s vanilkovým krémem uložíme do chladu. Krok 3: Z bílků vyšleháme sníh, do kterého po lžičkách přidáváme cukr.Sníh musí být tuhý a lesklý. Utvoříme z něj lžicí 8 noků, které klademe na papír rozprostřený na pečícím plechu. Krok 4: Noky pečeme 20 minut v předehřáté troubě. Měly by být pevné a nelepit se. Krok 5: Noky před podáváním vložíme do misek s vanilkovým krémem a posypeme opraženými nasekanými mandlemi. |