Řecký kuřecí salátLetní salát z kuřecího masa se smetanou a jogurtem výrazně ochucený bylinkami a mladou cibulkouČas přípravy: 25 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 540 / 1 porce Kalorie: 162 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Maso kuřecí: 500 g (vařené, nakrájené na kousky) Cibule jarní: 9 ks (nakrájená na kolečka) Jogurt bílý: 150 g Smetana zakysaná: 150 ml Koriandr: 2 polévkové lžíce (čerstvý nasekaný) Petrželová nať: 1 polévková lžíce (nasekaná) Koriandr: 1.5 kávové lžičky (mletý) Kmín: 1.5 kávové lžičky (mletý) Chléb pita (můžeme nahradit plátky jiného světlého chleba) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Mísa Gril |
Postup přípravy: Krok 1: V misce smícháme jogurt, smetanu, část nakrájeného množství cibulky,petrželovou nať, koriandr, kmín, sůl a pepř. Krok 2: Do omáčky vmícháme kousky vařeného kuřecího masa. Krok 3: Pita chléb (případně plátky jiného bílého chleba) rozpečeme z každé strany 1 min pod grilem, přičemž každý plátek předem navlhčíme pár kapkami vody. Krok 4: Kuřecí směs rozdělíme na talířky, ozdobíme zbytkem cibulky a petrželové nati a podáváme s rozpečeným chlebem. |