Salát z červené řepyZdravý lehký salát z vařené červené řepy s cibulí , česnekem a citronovou šťávu podávaný teplý či zastudenaČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 296 / 1 porce Kalorie: 99 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Řepa červená: 4 ks (uvařené, oloupané, nakrájené na kostičky) Citróny: 1 ks (šťáva) Olej olivový: 3 polévkové lžíce Cukr: 30 g Máta: 2 polévkové lžíce (čerstvá, nasekaná) Máta: 2 polévkové lžíce (čerstvá, nasekaná) Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Cibule: 2 ks (nakrájené) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Na olivovém oleji na pánvi mírně smažíme cibuli a česnek - neměly by zhnědnout. Krok 2: Připojíme vařenou nakrájenou řepu, cukr, citronovou šťávu, mátu, sůl a pepř a mírně dusíme za občasného zamíchání asi 10 minut. Krok 3: Salát přendáme do mísy a podáváme teplý i vychlazený, ozdobený lístky máty. |