Šunkové závitky s kysaným zelímZapékané šunkové závitky s kysaným zelím, sýrem a černým pivemČas přípravy: 25 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 502 / 1 porce Kalorie: 209 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Cibule: 1 ks (nasekaná) Máslo: 1 polévková lžíce Zelí kysané: 400 g Kmín Pepř Sůl Šunka: 8 ks (plátky) Hořčice: 3 polévkové lžíce Sýr eidam: 8 ks (plátky) Pivo tmavé: 100 ml Paprika sladká: 1 kávová lžička Máslo (na vymazání formy) Potřebujete náčiní: Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká |
Postup přípravy: Krok 1: V kastrolu rozehřejeme kousek másla a necháme na něm zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme zelí zbavené přebytečné tekutiny, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vše podusíme asi 5 min. Krok 2: Plátky šunky potřeme hořčicí, pokryjeme zelím a pevně stočíme. Krok 3: Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní závitky, na které poklademe plátky sýra. Pokrm podlijeme pivem a v předehřáté troubě zapečeme dozlatova. Krok 4: Hotové závitky poprášíme paprikou a podáváme je nejlépe s bramborovou kaší. |