Telecí na středomořský způsobTelecí maso podušené s paprikami, rajčaty, olivami a bílým vínemČas přípravy: 120 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 729 / 1 porce Kalorie: 104 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Maso telecí: 1500 g (nakrájené na kostičky 3-4 cm) Rajčata: 500 g (oloupaná, zbavená semen, nakrájená) Víno bílé suché: 250 ml Olivy černé: 250 g (vypeckované) Paprika: 3 ks (různých barev, nakrájené na nudličky) Protlak rajčatový: 4 polévkové lžíce Olej olivový: 3 polévkové lžíce Mouka hladká: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (2 utřené stroužky) Rozmarýn: 1 polévková lžíce Sůl Petrželka (nasekaná na ozdobení) Potřebujete náčiní: Pánev hluboká |
Postup přípravy: Krok 1: Mouku, pepř a sůl nasypeme do většího igelitového sáčku.Vložíme maso a jemně potřeseme, aby se maso v ochucené mouce dobře obalilo. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso, polovinu česneku, a asi 7 minut opékáme dohněda. Pak maso vyjmeme. Krok 3: Do oleje na pánvi vložíme papriky a mícháme do změknutí, asi 3 minuty, pak je vyjmeme. Krok 4: Do pánve vložíme předsmažené maso, přilijeme víno, připojíme rajčata,rajčatový protlak, rozmarýn a zbylý česnek. Pokrm přiklopíme a dusíme asi 60 minut, poté připojíme papriky a ještě ca. 20 minut podusíme do úplného změknutí masa. Krok 5: Nakonec přimícháme olivy.Podáváme teplé, ozdobené rozmarýnou a petrželkou. Vhodnou přílohou jsou rýže nebo bramborové hranolky. |