www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Pečené brambory s parmezánem

Brambory dozlatova zapečené s máslem a parmezánem


Čas přípravy: 70 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 397 / 1 porce
Kalorie: 137 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Brambory: 1 kg (oloupané)
Máslo: 70 g (rozehřáté)
Sýr parmezán: 4 polévkové lžíce
Petrželka: 3 polévkové lžíce (nasekaná, na ozdobu)
Pepř
Sůl

Potřebujete náčiní:
Trouba
Mísa žáruvzdorná zapékací velká

Postup přípravy:
Krok 1: Brambory částečně nakrájíme na kolečka "na ježka" tak, aby se úplně nerozpadly.

Krok 2: Zapékací mísu vymažeme máslem a brambory do ní naskládáme a potřeme ze všech stran rozpuštěným máslem. Osolíme je a opepříme.

Krok 3: Mísu vložíme do trouby a brambory pečeme asi 50 minut. Pak je posypeme parmezánem a dopečeme doměkka.

Krok 4: Podáváme horké, ozdobené petrželkou, buď jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu a zelenině.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :