www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Sekaná pečeněOblíbený pečený pokrm - plátky ze směsi mletého masa, vajec a koření podávané se zapečenými rajčatyČas přípravy: 100 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 635 / 1 porce Kalorie: 178 / 100 g Potřebujete potraviny: Rajčata : 4 ks (omytá, půlená) Hovězí mleté maso: 250 g Vepřové mleté maso: 250 g Vývar slepičí: 250 ml Vejce: 2 ks Cibule : 2 ks (nakrájená nadrobno) Máslo: 1 polévková lžíce Protlak rajčatový: 1 kávová lžička Majoránka: 1 kávová lžička Petrželová nať: 1 ks (svazek, nakrájená nadrobno) Houska: 1 ks (starší tvrdá) Mrkev : 1 ks (oloupaná, nakrájená nadrobno) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Trouba Pekáč Mísa Kastrol Postup přípravy: Krok 1: Starší kus pečiva namočíme na pár minut do hrnku studené vody. Krok 2: V kastrole na rozpuštěné polovině másla podusíme několik minut nakrájenou cibuli, mrkev a petrželovou nať. Krok 3: Z pečiva vymačkáme vodu, vložíme do větší mísy a přidáme oba druhy mletého masa, podušenou rozmělněnou zeleninu, rajčatový protlak,vejce, majoránku, pepř a sůl.Směs důkladně ručně propracujeme a vytvarujeme do podélné šišky. Krok 4: Zbytkem másla vymažeme pekáč a sekanou do něj vložíme.Sekanou posypeme kmínem a na pekáč umístíme i půlená rajčata.Pokrm vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Krok 5: Po půl hodině pečení přilijeme vývar a dále pečeme a poléváme asi 30-45 minut, až je povrch sekané opečen dohněda a maso uvnitř dobře propečené. Krok 6: Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a servírujeme s upečenými rajčaty. Vhodnou přílohou je bramborová kaše přelitá šťávou z masa. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |