www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Rybí file s pomeranči a rukolou

Porce osmažené bílé ryby v listovém salátu se zálivkou, obložené kousky pomeranče


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 2 porce
Kalorie: 255 / 1 porce
Kalorie: 56 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Pomeranče: 2 ks (z 1 ks šťáva, druhý oloupaný nakrájený na tenké plátky)
Rybí file: 300 g (2 plátky mražené bílé ryby)
Salát rukola : 150 g (omyté listy)
Ocet balsamikový: 2 polévkové lžíce
Bazalka: 2 polévkové lžíce (nasekané lístky)
Olej olivový: 1 polévková lžíce
Máslo: 10 g (plátky)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Miska
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: V misce smícháme ocet, sůl a špetku pepře a touto zálivkou pokapeme listy rukoly, které rozložíme na dva talíře.

Krok 2: Porce ryby okořeníme pepřem a solí a na pánvi je na oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Poté přeložíme na salát.

Krok 3: Do pánve k vypečené šťávě nalijeme pomerančovou šťávu, vmícháme máslo, po chvíli vložíme plátky pomeranče a okořeníme bazalkou.Prohřátou omáčkou přelijeme porce ryby, které ještě ozdobíme bazalkou.

Krok 4: Pokrm podáváme teplý, vhodnou přílohou je rýže.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :