www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Francouzský slaný koláč

Slaný koláč naplněný směsí vajec, slaniny a smetany


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1061 / 1 porce
Kalorie: 469 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Smetana: 250 ml
Slanina anglická: 180 g (nakrájená na kostičky)
Sýr eidam: 125 g (strouhaný)
Mouka hladká: 125 g
Vejce: 2 ks (rozšlehaná)
Máslo: 90 g
Cibule : 1 ks (nakrájená nadrobno)
Voda: 1 polévková lžíce (studená)
Sůl

Potřebujete náčiní:
Koláčová forma o průměru 20 cm
Papír na pečení
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava korpusu: Z mouky, soli, vody a 60 gr másla připravíme těsto ,které vložíme do mikrotenového sáčku a 30 minut necháme odležet v lednici.

Krok 2: Poté těsto rozválíme na moukou poprášené pracovní desce a vložíme do formy.

Krok 3: Formu s těstem vložíme na plech do trouby a pečeme 15-20 minut.Poté vyndáme a doplníme náplní.

Krok 4: Příprava náplně: na pánvi rozehřejeme 30 gr másla, přidáme cibuli a slaninu a opékáme dozlatova.

Krok 5: Směsí cibule a slaniny naplníme upečený korpus a zasypeme strouhaným sýrem.

Krok 6: Rozšleháme vejce a smetanu, osolíme a tuto směs dolijeme do korpusu.

Krok 7: V troubě zmírníme teplotu a koláč dále dopékáme asi 25 minut, dokud náplň nezezlátne a neztuhne.

Krok 8: Koláč se podává teplý, chutná však i zastudena.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :