www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Grilovaný mečoun v pomerančíchmečoun marinovaný v olivovém oleji s česnekem a šťávou z citrusů, grilovaný, podávaný s pomerančiČas přípravy: 80 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 410 / 1 porce Kalorie: 123 / 100 g Potřebujete potraviny: Mečoun: 800 g (4 porce po 200 gr) Pomeranče: 2 ks (oloupané a nakrájené na kostky) Olej olivový: 4 polévkové lžíce Bazalka čerstvá: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Česnek : 1 ks (3 utřené stroužky) Citrónová šťáva (z 1 citronu) Pomerančová šťáva (z 1 pomeranče) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Mísa (nekovová) gril Postup přípravy: Krok 1: Příprava marinády:v nekovové misce smícháme olej, šťávu z citrusů a česnek. Osolíme a podle chuti opepříme. Ve vzniklé marinádě porce ryby několikrát obrátíme a necháme je asi 45 minut v chladničce marinovat. Krok 2: Příprava přílohy: v míse smícháme nakrájené pomeranče, olivový olej, bazalku, špetku soli. Krok 3: Mečouna vyjmeme z marinády a dáme na gril. Každou porci grilujeme několik minut z obou stran, během grilování ještě potíráme marinádou. Krok 4: Zatepla podáváme s ochucenými pomeranči. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |