www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Grilovaný mečoun v pomerančích

mečoun marinovaný v olivovém oleji s česnekem a šťávou z citrusů, grilovaný, podávaný s pomeranči


Čas přípravy: 80 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 410 / 1 porce
Kalorie: 123 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Mečoun: 800 g (4 porce po 200 gr)
Pomeranče: 2 ks (oloupané a nakrájené na kostky)
Olej olivový: 4 polévkové lžíce
Bazalka čerstvá: 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Česnek : 1 ks (3 utřené stroužky)
Citrónová šťáva (z 1 citronu)
Pomerančová šťáva (z 1 pomeranče)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Mísa (nekovová)
gril

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava marinády:v nekovové misce smícháme olej, šťávu z citrusů a česnek. Osolíme a podle chuti opepříme. Ve vzniklé marinádě porce ryby několikrát obrátíme a necháme je asi 45 minut v chladničce marinovat.

Krok 2: Příprava přílohy: v míse smícháme nakrájené pomeranče, olivový olej, bazalku, špetku soli.

Krok 3: Mečouna vyjmeme z marinády a dáme na gril. Každou porci grilujeme několik minut z obou stran, během grilování ještě potíráme marinádou.

Krok 4: Zatepla podáváme s ochucenými pomeranči.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :