www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Masová směs zapečená v bramborovém pyréMleté hovězí maso se zeleninou a přísadami zapečené s vrstvou bramborového pyré a pikantního sýraČas přípravy: 90 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 533 / 1 porce Kalorie: 96 / 100 g Potřebujete potraviny: Hovězí mleté maso: 750 g (mleté) Brambory syrové : 750 g (nakrájené na kousky) Vývar hovězí: 300 ml Sýr čedar: 130 g (strouhaný) Celer řapíkatý: 1 ks (nasekaný nadrobno) Mrkev : 1 ks (nakrájená nadrobno) Cibule : 1 ks (jemně nasekaná) Mléko: 3 polévkové lžíce (horké) Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce Worcesterská omáčka: 2 polévkové lžíce Máslo: 30 g Mouka hladká: 2 kávové lžičky Protlak rajčatový: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký kastrol Mísa žáruvzdorná zapékací velká Trouba Postup přípravy: Krok 1: Ve větším kastrolu na oleji zprudka asi 3 minuty opékáme cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Pak přidáme maso, promícháme a vše opékáme dalších asi 5 minut. Krok 2: Přisypeme mouku, promícháme. Přidáme vývar, rajčatový protlak, pepř, worcesterskou omáčku, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 50 minut. Krok 3: Příprava bramborového pyré: Oloupané nakrájené brambory uvaříme doměkka. Vodu slijeme, přidáme máslo, mléko, sůl a rozmícháme na jemnou kaši. Nakonec vmícháme nastrouhaný čedar. Krok 4: Na dno žáruvzdorné mísy poklademe masovou směs a pokryjeme ji vrstvou bramborové kaše. Vložíme do trouby a pečeme ca.30 minut dokud povrch nebude zlatohnědý a náplń dobře propečená. Krok 5: Jednotlivé porce servírujeme teplé nejlépe se zeleninovou oblohou. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |