Všechny recepty : Masové pokrmy : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Vepřová plec s čočkou

Výživný pokrm - kusy vepového masa v čočce se zeleninou


Čas přípravy: 160 min
Počet porcí: 6 porcí
Kalorie: 458 / 1 porce
Kalorie: 119 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Vepřová plec s čočkou: Výživný pokrm - kusy vepového masa v čočce se zeleninou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Vepřová plec s čočkou

Potřebujete potraviny:
Vepřová plec: 1500 g (více menších kusů)
Čočka: 600 g
Petrželová nať: 8 polévkových lžíc (nasekaná)
Cibule: 2 ks (nakrájená na čtvrtky)
Hřebíček: 2 ks
Mrkev: 1 ks (velká, nakrájená na kolečka)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Kastrol

Postup přípravy:
Krok 1: Kusy masa vložíme do hrnce, zalijeme studenou osolenou vodou a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny doměkka.

Krok 2: Čočku probereme a spolu se zeleninou a hřebíčkem dáme do kastrolu, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 40 minut.

Krok 3: Z uvařené čočky slijeme přebytečnou tekutinu a vyhodíme hřebíček.

Krok 4: Když je maso měkké, slijeme částečně vývar - ponecháme asi 100 ml. Do hrnce přidáme čočku, dochutíme solí a pepřem a pod pokličkou ještě na mírném ohni a občasného míchání asi 20 minut společně podusíme.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  1.svátek vánoční, zítra Štěpán / 2.svátek vánoční