Vepřové řízky s hořčicíSmažené vepřové řízky v dušené zeleniněČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 128 / 1 porce Kalorie: 85 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vepřová kýta: 4 ks (řízky po 150 gr) Okurka: 1 ks (zbavená semen a nakrájená na kousky) Rajčata: 2 ks (nakrájená nadrobno) Hořčice: 4 kávové lžičky (dijonská) Máslo: 2 polévkové lžíce Olej olivový: 1 polévková lžíce Kopr: 1 ks (nasekaný svazek) Cibule: 1 ks (nakrájená nadrobno) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Kastrol Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: V hrnci na části másla osmažíme cibuli, přidáme okurku, zasmahneme, a poté rajčata. Okořeníme solí a pepřem a necháme asi 10 minut pod poličkou podusit. Krok 2: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme tenkou vrstvou hořčice. Krok 3: Na zbylém másle a oleji na pánvi osmažíme řízky z obou stran. Krok 4: Do podušené zeleniny vmícháme nasekaný kopr, směs případně dochutíme a podáváme s usmaženými řízky. |