Zapečené hovězí steakyHovězí steaky zapečené se smetanou a vrstvou žampionů, kapari, rajčat a mozzarellyČas přípravy: 45 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 357 / 1 porce Kalorie: 134 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Hovězí steak: 4 ks (po ca. 150 gr) Rajčata: 3 ks (nakrájená dužina bez slupky a semen) Mozzarella: 180 g (nakrájená na plátky) Smetana: 250 ml Žampiony: 200 g (oloupané, nakrájené na plátky) Cibule: 1 ks (nakrájená na kolečka) Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce Máslo: 2 polévkové lžíce Kapari: 2 kávové lžičky Bazalka: 1 polévková lžíce (lístky) Tymián: 1 kávová lžička Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká |
Postup přípravy: Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olej a z obou stran na něm osmažíme připravené maso. Asi po 5 minutách je osolíme a opepříme. Krok 2: Steaky rozložíme do vymaštěné zapékací mísy. Krok 3: Na pánvi na másle zasmahneme dozlatova cibuli a žampiony.Poté osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Krok 4: Houbovou směsí pokryjeme připravované steaky, které v zapékací míse obložíme kousky rajčat a mozzarellou. Krok 5: Pokrm zapečeme v troubě. Krok 6: Výpek na pánvi zalijeme smetanou a krátce povaříme. Přidáme kapari, osolíme, omáčku nalijeme na maso a ještě chvíli společně zapékáme. Krok 7: Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky a zelenina.Pokrm ozdobíme lístky bazalky. |