Všechny recepty : Masové pokrmy : Evropská kuchyně : Náročnější :

Zapečené hovězí steaky

Hovězí steaky zapečené se smetanou a vrstvou žampionů, kapari, rajčat a mozzarelly


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 357 / 1 porce
Kalorie: 134 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Zapečené hovězí steaky: Hovězí steaky zapečené se smetanou a vrstvou žampionů, kapari, rajčat a mozzarelly


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Zapečené hovězí steaky

Potřebujete potraviny:
Hovězí steak: 4 ks (po ca. 150 gr)
Rajčata: 3 ks (nakrájená dužina bez slupky a semen)
Mozzarella: 180 g (nakrájená na plátky)
Smetana: 250 ml
Žampiony: 200 g (oloupané, nakrájené na plátky)
Cibule: 1 ks (nakrájená na kolečka)
Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce
Máslo: 2 polévkové lžíce
Kapari: 2 kávové lžičky
Bazalka: 1 polévková lžíce (lístky)
Tymián: 1 kávová lžička
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev
Trouba
Mísa žáruvzdorná zapékací velká

Postup přípravy:
Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olej a z obou stran na něm osmažíme připravené maso. Asi po 5 minutách je osolíme a opepříme.

Krok 2: Steaky rozložíme do vymaštěné zapékací mísy.

Krok 3: Na pánvi na másle zasmahneme dozlatova cibuli a žampiony.Poté osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.

Krok 4: Houbovou směsí pokryjeme připravované steaky, které v zapékací míse obložíme kousky rajčat a mozzarellou.

Krok 5: Pokrm zapečeme v troubě.

Krok 6: Výpek na pánvi zalijeme smetanou a krátce povaříme. Přidáme kapari, osolíme, omáčku nalijeme na maso a ještě chvíli společně zapékáme.

Krok 7: Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky a zelenina.Pokrm ozdobíme lístky bazalky.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Evžen, zítra Martin