Zapékané cannelloni s lososemZapečené cannelloni plněné směsí lososa, špenátu,vajec ,bešamelu a parmezánuČas přípravy: 50 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 441 / 1 porce Kalorie: 142 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Špenát: 500 g (čerstvé listy) Mléko: 300 ml Losos: 300 g (čerstvé filety) Máslo: 60 g Vejce: 1 ks Mouka hladká: 35 g Parmezán: 2 polévkové lžíce (nastrouhaný) Cannelloni: 1 ks (balíček těstovin) Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky Sůl Pepř Petrželka (na ozdobu) Potřebujete náčiní: Trouba Kastrol Velký hrnec Pánev Mísa žáruvzdorná zapékací velká |
Postup přípravy: Krok 1: Špenát osolíme a orestujeme na pánvi na 10 g másla. Vychladlý nasekáme nadrobno. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme 40 g másla, přidáme mouku a za stálého míchání mléko.Vznikne bešamel, který dohladka a zhoustnutí vymícháme.Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krok 3: Cannelloni povaříme 4 minuty ve vařící osolené vodě. Krok 4: Lososa nakrájíme na kousky a několik minut restujeme na zbytku másla.Uvařenou rybu rozmělníme nadrobno, osolíme. Krok 5: Rozšleháme vejce a vmícháme ho k rybě spolu se špenátem, 2 lžícemi bešamelu a parmezánem. Krok 6: Cannelloni naplníme směsí, svineme a vložíme do zapékací mísy,navrch zalijeme zbytkem bešamelu. Pokrm pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě, dokud povrch krásně nezezlátne. Krok 7: Servírujeme horké, zdobené petrželkou. |