Kebab z kuřecího masaMarinované kousky kuřecího masa grilované na jehlách s kousky zeleniny a žampionyČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 Kalorie: 850 / 1 porce Kalorie: 191 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Kuřecí prsa: 4 ks (nakrájená na 2.5 cm kousky) Rajčata: 500 g (malá) Žampiony: 350 g (malé) Olej olivový: 170 ml Paprika zelená: 2 ks (nakrájená na 2.5 cm kousky) Sójová omáčka: 125 ml Ocet vinný červený: 4 polévkové lžíce Tymián: 1 kávová lžička Pepř Sůl Potřebujete náčiní: Gril Jehly bambusové (předem namočíme na 30 min do teplé vody) |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava marinády:v míse smícháme olej, sójovou omáčku, ocet, tymián, podle chuti přidáme pepř. Krok 2: Do mísy vložíme kuřecí kousky, dobře promícháme s marinádou a ponecháme asi 15 minut v lednici v marinádě odležet. Krok 3: Na jehly střídavě napichujeme osolené kuřecí kousky, papriku, rajče a žampion. Krok 4: Kebaby grilujeme z každé strany ca. 5 minut pod horkým grilem, přitom je potíráme marinádou. Necháme pěkně propéct. Krok 5: Kebaby servírujeme nejlépe s rýží a zeleninovou oblohou. |