Kokosové banányPodušené banány s mandlovým likérem , kořením a opraženým kokosemČas přípravy: 20 min Počet porcí: 2 porce Kalorie: 176 / 1 porce Kalorie: 90 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Banány: 2 ks (oloupané) Likér mandlový: 4 polévkové lžíce Kokos mletý: 2 polévkové lžíce Máslo: 2 kávové lžičky (měkké) Citrónová šťáva: 2 kávové lžičky Skořice: 0.5 kávové lžičky Koriandr (špetka, mletý) Potřebujete náčiní: Alobalová fólie Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Mletý kokos opražíme nasucho na pánvi. Krok 2: Připravíme si dva přiměřeně velké kousky alobalu, střed vymažeme máslem a položíme na něj babány. Krok 3: Banány rovnoměrně potřeme směsí citronové šťávy, likéru, skořice a koriandru, alobal přeložíme a vytvoříme z něj uzavřenou kapsu. Krok 4: Dno pánve zaplníme asi 0.5 cm vody.Vložíme do ní alobalové kapsičky a pod pokličkou podusíme zvolna asi 10 minut. Krok 5: Alobalové kapsičky vyjmeme z pánve, opatrně rozbalíme a banány necháme zchladnout. Krok 6: Banány přeložíme na talíře, přelijeme vzniklou šťávou a posypeme kokosem. |