Řízky na bílém víněKřehké telecí řízky marinované ve víně a citronové šťávě, osmažené a podávané s omáčkouČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 80 / 1 porce Kalorie: 131 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Víno bílé suché: 125 ml Citróny: 2 ks (nastrouhaná kůra z 1 ks +vymačkaná šťáva) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Maso telecí: 4 ks (řízky po ca. 150 g) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Mísa Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Den předem si připravíme marinádu:citronovou šťávu s nastrouhanou kůrou smícháme v míse s bílým vínem a přes noc do ní naložíme plátky naklepaného masa.Mísu přikryjeme a uložíme do lednice. Krok 2: Druhý den řízky vyjmeme z marinády, necháme okapat a na pánvi na oleji je z obou stran dozlatova osmažíme. Poté řízky vyjmeme z pánve a dáme stranou. Krok 3: Do pánve vlijeme zbytek marinády, osolíme, opepříme, zamícháme a lehce povaříme. Krok 4: Maso vložíme do omáčky a necháme v ní uležet.Řízky s omáčkou servírujeme nejlépe s bramborovými hranolkami či kroketami. |