Těstoviny s květákem a bešamelemTěstoviny v krému z rozmixovaného květáku,bešamelu, mascarpone, vajec a parmazánu a dozlatova zapečenéČas přípravy: 50 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 561 / 1 porce Kalorie: 137 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Květák: 500 g (syrový, omytý, rozebraný na růžičky) Mléko: 500 ml (plnotučné) Těstoviny: 400 g Mascarpone: 100 g Vejce: 1 ks Petrželka: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Parmezán: 50 g (nastrouhaný) Máslo: 40 g Mouka hladká: 35 g Pepř Sůl Potřebujete náčiní: Velký hrnec Mixér Kastrol Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká Šlehač elektrický |
Postup přípravy: Krok 1: Ve velkém hrnci v osolené vodě povaříme doměkka květákové růžičky(asi 10-15 minut). Krok 2: Květák se 2 lžícemi vývaru rozmixujeme. Krok 3: V kastrolu rozpustíme část másla, přisypeme mouku a umícháme jíšku. Postupně přiléváme mléko, mícháme, až se vytvoří hladká jemná omáčka - bešamel. Jakmile se začne vařit, zmírníme teplotu,kastrol přiklopíme, a omáčku necháme asi 20 minut vařit do zhoustnutí. Občas zamícháme. Krok 4: Do bešamelové omáčky vmícháme mascarpone, osolíme a opepříme. Krok 5: Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny dle návodu (ca. 10 minut), poté scedíme. Krok 6: Zapékací mísu vymažeme máslem. Krok 7: Smícháme uvařené těstoviny s květákovým pyré a vložíme do zapékací mísy. Krok 8: Ušleháme vejce a vmícháme jej spolu s parmazánem do bešamelu. Bešamelem přelijeme těstoviny s květákem. Krok 9: Pokrm vložíme asi na 20 minut dozlatova zapéci do trouby. Podáváme horký, jednotlivé porce posypeme petrželkou. |