www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Zeleninový koláč s lososem

Slaný koláč z křehkého těsta se špenátem, chřestem, pórkem a kousky lososa


Čas přípravy: 90 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1009 / 1 porce
Kalorie: 207 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Špenát : 500 g (čerstvý,nasekaný)
Losos: 300 g
Mouka hladká: 250 g
Chřest : 200 g (konzervovaný, zbavený šťávy)
Mléko: 200 ml
Vejce: 3 ks
Smetana zakysaná: 150 ml
Máslo: 145 g
Pórek : 1 ks (bílá část, nakrájený nadrobno)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Forma na koláč velká nízká
Kastrol
Pánev
Trouba
Šlehač elektrický

Postup přípravy:
Krok 1: Špenát podusíme v kastrole spolu s 10 g másla.

Krok 2: Chřest povaříme krátce v horké slané vodě.

Krok 3: Pórek krátce usmažíme na 10 g másla.

Krok 4: Příprava těsta: v míse smícháme 250 g mouky, 125 g másla, 1 vejce a špetku soli. Dobře propracujeme a necháme v chladu asi hodinu odležet.

Krok 5: Těsto vložíme do formy, propícháme na několika místech vidličkou a pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě.

Krok 6: Filety z lososa nakrájíme na malé kousky.

Krok 7: Elektrickým šlehačem ušleháme mléko, vejce a zakysanou smetanu, sůl a pepř.

Krok 8: Koláč vyjmeme z trouby, poklademe na něj uvařený pórek, kousky lososa a špenát. Náplň zalijeme vaječnou směsí a navrch poklademe do hvězdice chřest.

Krok 9: Formu vložíme znovu do trouby a koláč dopékáme ještě asi 40 minut.

Krok 10: Koláč necháme mírně zchladnout a servírujeme rozdělený na 4 výseče.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :