Zeleninový koláč s lososemSlaný koláč z křehkého těsta se špenátem, chřestem, pórkem a kousky lososaČas přípravy: 90 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1009 / 1 porce Kalorie: 207 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Špenát: 500 g (čerstvý,nasekaný) Losos: 300 g Mouka hladká: 250 g Chřest: 200 g (konzervovaný, zbavený šťávy) Mléko: 200 ml Vejce: 3 ks Smetana zakysaná: 150 ml Máslo: 145 g Pórek: 1 ks (bílá část, nakrájený nadrobno) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Forma na koláč velká nízká Kastrol Pánev Trouba Šlehač elektrický |
Postup přípravy: Krok 1: Špenát podusíme v kastrole spolu s 10 g másla. Krok 2: Chřest povaříme krátce v horké slané vodě. Krok 3: Pórek krátce usmažíme na 10 g másla. Krok 4: Příprava těsta: v míse smícháme 250 g mouky, 125 g másla, 1 vejce a špetku soli. Dobře propracujeme a necháme v chladu asi hodinu odležet. Krok 5: Těsto vložíme do formy, propícháme na několika místech vidličkou a pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě. Krok 6: Filety z lososa nakrájíme na malé kousky. Krok 7: Elektrickým šlehačem ušleháme mléko, vejce a zakysanou smetanu, sůl a pepř. Krok 8: Koláč vyjmeme z trouby, poklademe na něj uvařený pórek, kousky lososa a špenát. Náplň zalijeme vaječnou směsí a navrch poklademe do hvězdice chřest. Krok 9: Formu vložíme znovu do trouby a koláč dopékáme ještě asi 40 minut. Krok 10: Koláč necháme mírně zchladnout a servírujeme rozdělený na 4 výseče. |