www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Francouzský sýrový tianZapečená kolečka zeleniny s plátky roquefortu podávaná v zapékacích miskáchČas přípravy: 60 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 524 / 1 porce Kalorie: 118 / 100 g Potřebujete potraviny: Cuketa : 1 ks (velká, nakrájená na kolečka) Lilek : 1 ks (nakrájený na kolečka) Rajčata : 3 ks (nakrájená na kolečka) Cibule šalotka : 4 ks (nakrájené nadrobno) Sýr roquefort: 250 g (nakrájený na plátky) Olej olivový: 5 polévkových lžíc Rozmarýn: 4 ks (snítky) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Trouba Miska žáruvzdorná malá (4 ks) Pánev Postup přípravy: Krok 1: Na pánvi na oleji orestujeme šalotku a poklademe jí na dno zapékacích misek tak, aby vytvořila ve středu každé misky souvislý pruh. Krok 2: Na osmaženou šalotku do řádku svisle naskládáme střídavě kolečka lilku, rajčat, sýra a cukety. Plátky zeleniny přitom jemně solíme a pepříme. Krok 3: Kolečka zeleniny a sýra pokapeme olivovým olejem a posypeme rozdrolenými snítkami rozmarýnu. Krok 4: Misky vložíme do předehřáté trouby a pokrm pečeme asi 45 minut dozlatova. Krok 5: Hotový předkrm podáváme v miskách s plátkem bílé veky. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |