Francouzský sýrový tianZapečená kolečka zeleniny s plátky roquefortu podávaná v zapékacích miskáchČas přípravy: 60 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 524 / 1 porce Kalorie: 118 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Cuketa: 1 ks (velká, nakrájená na kolečka) Lilek: 1 ks (nakrájený na kolečka) Rajčata: 3 ks (nakrájená na kolečka) Cibule šalotka: 4 ks (nakrájené nadrobno) Sýr roquefort: 250 g (nakrájený na plátky) Olej olivový: 5 polévkových lžíc Rozmarýn: 4 ks (snítky) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Trouba Miska žáruvzdorná malá (4 ks) Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Na pánvi na oleji orestujeme šalotku a poklademe jí na dno zapékacích misek tak, aby vytvořila ve středu každé misky souvislý pruh. Krok 2: Na osmaženou šalotku do řádku svisle naskládáme střídavě kolečka lilku, rajčat, sýra a cukety. Plátky zeleniny přitom jemně solíme a pepříme. Krok 3: Kolečka zeleniny a sýra pokapeme olivovým olejem a posypeme rozdrolenými snítkami rozmarýnu. Krok 4: Misky vložíme do předehřáté trouby a pokrm pečeme asi 45 minut dozlatova. Krok 5: Hotový předkrm podáváme v miskách s plátkem bílé veky. |