Zapékané cannelloni s mortadelouCanellonni zapečené s mletým masem, mortadelou a omáčkou ze zeleniny, rajčat, smetany a červeného vínaČas přípravy: 50 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 417 / 1 porce Kalorie: 81 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Lasagne: 12 ks (plátky) Hovězí mleté maso: 300 g Olej olivový: 4 polévkové lžíce Česnek: 4 ks (utřené stroužky) Cibule: 1 ks (nakrájená) Mrkev: 1 ks (nakrájená na drobno) Celer řapíkatý: 1 ks (nakrájený řapík) Víno červené: 125 ml Mortadela: 200 g (nakrájená) Petrželka: 5 polévkových lžíc (nasekaná) Rajčatové pyré: 750 g Smetana sladká: 200 ml Pepř Sůl Sýr parmezán: 90 g (strouhaný) Bazalka: 3 polévkové lžíce (na ozdobu) Potřebujete náčiní: Velký hrnec Trouba Pánev hluboká Mísa žáruvzdorná zapékací velká |
Postup přípravy: Krok 1: Do hrnce s vařící vodou vložíme plátky lasagní a 8 minut povaříme. Poté vyjmeme a dáme stranou. Krok 2: Na rozehřátem oleji na pánvi osmažíme mleté maso s česnekem, přidáme zeleninu nakrájenou nadrobno a podusíme s červeným vínem. Krok 3: Přimícháme mortadelu a petrželku, osolíme, opepříme. Krok 4: Rajčatové pyré smícháme se smetanou,osolíme a opepříme a část vzniklé omáčky nalijeme na dno zapékací mísy. Krok 5: Do každého plátku lasagní zavineme trochu masovo-zeleninové směsi a lasagne poskládáme do mísy švem dolů. Krok 6: Lasagne přelijeme zbývající smetanovou omáčkou, posypeme parmezánem, a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Krok 7: Zapečené cannelloni servírujeme ozdobené bazalkou. |