Marinované krůtí kousky se zeleninoukousky krůtího masa marinované v bílém víně a smažené se zeleninouČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 417 / 1 porce Kalorie: 181 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Cuketa: 380 g Kukuřičný klas: 250 g Víno bílé suché: 125 ml Paprika zelená: 1 ks Citróny: 1 ks (nastrouhaná kůra a šťáva) Olej olivový: 3 polévkové lžíce Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (nasekaná) Krůtí prsa: 4 ks (nakrájené na 2.5 cm široké hranolky) Sůl Potřebujete náčiní: Pánev hluboká Mísa |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava marinády:v míse smícháme víno, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, 2 lžíce oleje, sůl. V marinádě promícháme kousky krůtího masa a necháme 30 minut v lednici odležet. Krok 2: Cuketu nakrájíme na širší plátky, papriku na nudličky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme papriku a malé kukuřičné klásky a asi 2 minuty zprudka opečeme, pak zeleninu vyjmeme. Krok 3: Maso vyjmeme z marinády a na pánvi asi 5 minut zprudka dozlatova za stálého míchání opečeme. Krok 4: Na maso nalijeme zbylou marinádu a ještě asi 3 minuty pod pokličkou na pánvi dusíme. Krok 5: Do pánve vrátíme zeleninu a prohřejeme. Směs dokořeníme a podáváme, zdobíme petrželkou. |